У будь-якій сфері важливі засади. Якщо ми дамо нашим дітям добру основу у догляді за зубами , ми позбавимо їх багатьох турбот у майбутньому.

Коли батьки та діти мають уперше прийти до стоматолога?

Загалом, найкраще, коли прорізуються перші зуби, тобто між 6-12. місяць віку дитини. Ми навчимо батьків правильному догляду за зубами (чистка наперстом), підкажемо правильні види зубної пасти та обговоримо харчування дитини. Ми вже навчаємо вагітних, котрі регулярно проходять профілактичні огляди у стоматолога.

Який наймолодший пацієнт

Рідко, але іноді новонароджені вже мають зуби. Зуби глухі, хрящові, малорухливі. Їх необхідно зняти, щоб вони не заважали грудному вигодовуванню або щоб дитина їх не вдихнула. Я сама нещодавно видалила таким чином 2 зуби у дитини, яка прийшла прямо з пологового будинку і їй було близько 6 днів.

Чи може дитина успадкувати погані зуби від батьків?

Карієс не передається у спадок. Але що «успадковується», то це спосіб життя, догляд за зубами, тип харчування та конституція тіла.
Однак, оскільки карієс має інфекційну складову, дуже важливо, щоб у кожного, хто притискається до дитини, була хороша порожнина рота. Якщо у вихователів є «цвинтар» у роті дитини — як я називаю гінгівіт, карієс, періодонтит чи запалені залишки коріння та відкладення зубного каменю, то ця «інфекція» переноситься до рота дитини і проблема вирішується. Але те саме стосується і передачі інфекції з рота в рот у дорослих.

Що робити, якщо діти не хочуть чистити зуби?

Іноді я чую цю фразу своїх батьків. Залишати чистку зубів дитині – велика помилка! Адже маленькій дитині не під силу вирішувати важливі питання, пов’язані зі здоров’ям. Однак потрібно зробити прибирання веселого і приємно проведеним разом часом. Дитина природно цікава і зацікавлена ​​в тому, що ви робите. Він з ентузіазмом допомагатиме вам ловити черв’яків у меренгу, пасти коней або водити іграшкові машинки. Просто необхідно зробити це розповіддю, зрозумілою дитині.

А якщо у дитини карієс і вона боїться лікування?

Сьогодні ми вже можемо консультувати у всіх випадках. Дуже маленьких дітей, які не можуть співпрацювати, можна відправити на лікування під загальною седацією. Після підготовки з гігієністом, який грає із зубною щіткою у роті, ми зазвичай можемо лікувати дітей старшого віку самостійно. Якщо діти частково можуть співпрацювати, але бояться, ми маємо можливість використовувати райський газ (ENTONOX), коли дитина вдихає заспокійливу речовину через маску. При цьому він розслаблений, не боїться і не здається, і відчуває менше болю. Тоді лікування відбувається швидше як для лікаря, так і для дитини. Однак догляд за зубами із застосуванням інгаляційного анальгетика (райського газу) також дуже підходить для дорослих, оскільки вони не потребують супроводу та можуть керувати автомобілем уже через 30 хвилин.
У нашому сучасному стоматологічному центрі ми намагаємося створити модель сімейного стоматолога , який лікує всіх членів сім’ї, у тому числі й дітей. Наша мета – задоволений пацієнт, добре вилікуваний, що вміє доглядати зуби. Адже діти – це наше майбутнє. Сучасна стоматологія вже на високому рівні, ми можемо запропонувати практично все – красиві мости, імпланти, красиві білі пломби, … але все ж таки найбільш приємно, коли пацієнт вирішує піклуватися про свої зуби і з нашою допомогою зберігає свої зуби власний зубний ряд.

Запишіться на прийом

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з Вами в найближчий час,
або запишіться на прийом за телефонами

+38 (067) 385-60-11