Зрозуміло, що догляд за зубами належить до щоденних обов’язків кожного з нас. Але як вагітній жінці доглядати зуби ? Чи потрібно особливо ретельне очищення? Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтесь багато важливої інформації.

Під час вагітності, особливо в першому триместрі, гормони в організмі жінки роблять великий безлад. Звичайно, вони вражають і порожнину рота. Це проявляється здебільшого на яснах. Відзначається загальне ослаблення фіброзного апарату, що оточує окремі зуби. На самому початку вагітності ви можете страждати від неприємного гінгівіту . Навіть якщо ви уникаєте цього, ви можете почати боротися з набряком ясен. Добре знати, як діяти, щоб вони зникли якнайшвидше. Стоматологічна гігієна (і не тільки) надасть вам цінну пораду щодо цього.

Експерти також перевірять наявність зубного каменю, поява якого може значно збільшитись під час вагітності. Якщо вона з’явиться на зубах, її безболісно видалять протягом кількох хвилин.
Особливо через проблеми з яснами необхідно використовувати максимально м’які типи щіток. Чинно правило, що ваш догляд за ними в попередні роки позначиться на ваших зубах під час вагітності. Якщо ви досі добре дбали про свої зуби, ваші ясна можуть взагалі не кровоточити, і ви можете навіть не відчувати болю. Регулярно чистіть зуби, і ви уникнете проблем.

При чищенні не рухайте вертикально щіткою, зосередьтеся на техніці чищення круговими рухами. Також добре протріть жувальні поверхні. Що стосується зубної пасти, використовуйте продукт із підвищеним вмістом фтору, який допомагає захистити зуби від карієсу.

Оскільки ми вже стикалися з карієсом, слід зазначити, що під час вагітності, на жаль, карієс утворюється набагато частіше, ніж зазвичай. В основному це пов’язано з тим, що жінки в цей період споживають набагато більше солодкого. Часте блювання також може вплинути на зуби.
Це безперечно неправда, що ваші зуби руйнуються спонтанно або частіше, ніж зазвичай, під час вагітності. Якщо добре доглядати зуби, ретельно їх чистити, небезпеки для зубів немає. Варто подумати про міжзубні проміжки, про них особливо важливо дбати. Використовуйте міжзубні йоржики, а також зубну нитку.

Не дотримуйтесь правила чистити зуби після кожного блювання. Внаслідок цього неприємного процесу в рот потрапляє кислий вміст шлунка. Кислота на зубах одразу починає роз’їдати. Як тільки ви відразу почистите зуби, ви пошкодите щіткою м’яку зубну емаль і тим більше пошкодите зуби. Чистити зуби двічі на день більш ніж достатньо. Якщо вам потрібно покращити дихання протягом дня, тримайте під рукою рідину для полоскання рота. Якщо ви віддаєте перевагу використанню щітки і пасти, прополощіть рот простою водою і почніть чистити зуби тільки через двадцять хвилин після полоскання горла.

Вагітність на один зуб? Кажуть, що одна дитина позбавляє свою матір хоча б одного зуба, бо їй потрібна достатня кількість кальцію для правильного розвитку. Однак це лише помилка. Плід отримує кальцій в основному з раціону матері або її кісток. Дотримуйтесь правильної дієти і ваші зуби будуть в порядку.
Також ходять чутки, що жінка не повинна робити жодних ін’єкцій або приймати хімічні ліки під час вагітності. Однак після першого триместру, наприклад, у разі свердління зуба необхідна мортифікація . Якщо зуби свердлять із повною чутливістю, це погано. У цей момент з кори надниркових залоз виділяється адреналін і відбувається недостатній приплив крові до плода, що може завдати шкоди дитині.

Основою стоматологічної допомоги має бути профілактичний огляд. Ви повинні відвідати свого фахівця щонайменше два рази під час вагітності. Лікування у перші місяці вагітності проводять лежачи, у наступний період у напівсидячому положенні. Через ранкову нудоту бажано йти на лікування в другій половині дня.

Запишіться на прийом

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з Вами в найближчий час,
або запишіться на прийом за телефонами

+38 (067) 385-60-11