Якщо ви регулярно стежите за нашими статтями, знаєте про імплантах практично все. Чим можуть бути цікаві імпланти, крім того, що вони відносяться до сучасної стоматології та є довговічним та безпечним методом гарної усмішки? Давайте заглибимося в історію імплантів, яка УВАГА сягає корінням у давнину!

Історія імплантатів…

Людина завжди дбала про свою зовнішність, у тому числі і про свої зуби. І це не наша сьогоднішня думка, але це засвідчують і археологічні знахідки, де показано, що вже кілька тисяч років тому люди намагалися запломбувати щілини в зубах. Перші сліди «імплантатів» були виявлені в районах, населених майя, і таким чином датуються третім тисячоліттям до нашої ери. Однак вони були не такими естетичними і безпечними, як сьогоднішні імплантати, тому що в щілину в зубному ряду вставлялися зуби, що «заміщають»… іноді це були зуби тварин, а іноді й людські зуби іншої людини. Також використовувалися раковини, фрагменти кісток тварин чи залізні елементи. Не хвилюйтеся, ми використовуємо сучасні методи доступу до кращих сучасних рішень у лікуванні відсутніх зубів.

… і сьогодення

Сьогодні в імплантології найчастіше використовуються такі матеріали, як кераміка та титан. Титан – це метал з багатьма особливими властивостями. По-перше, він легкий і біосумісний, тобто має здатність зростатися з кістковою тканиною, що робить його невід’ємною частиною нашого тіла. Імплантати з титану за своїми властивостями схожі на природні зуби.

Говорячи про титан, серед іншого, також було оцінено його стійкість до високих температур та кислот в авіації! Він також добре працює в архітектурі та автомобільній промисловості. Звучить здорово, правда?
Тепер, коли ми знаємо, із яких матеріалів виготовляються імплантати, ми повинні знати, що найкращим способом заміни відсутнього зуба є так звана негайна імплантація. Це імплантація одразу після видалення зуба. Клітини, які наш організм виробляє у процесі регенерації, прикріплюються до сумісної титанової поверхні імплантату. Це призводить до постійного та повного загоєння кістки. Цей процес називається остеоінтеграцією. Що ще ви отримуєте із таким рішенням? Замість щілини між зубами ми одразу отримуємо новий та естетичний зуб, який виглядає природно, як зовні, так і за функціональністю.

Запишіться на прийом

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з Вами в найближчий час,
або запишіться на прийом за телефонами

+38 (067) 385-60-11