Зуб або зуби можуть бути втрачені з різних причин, наприклад, через нещасний випадок або хворобу. На щастя, в даний час замість зубів можна вживити зубні імплантати і таким чином відновити жувальний апарат.

Заміна відсутніх зубів є важливою для прикусу. Якщо зуби відсутні, інші зуби можуть усунутись у бік порожнього місця, і прикус зміниться. З іншого боку, зміна прикусу може викликати інші проблеми, такі як постійні головні болі або інші болючі відчуття. Відсутність корінних зубів більш важлива для прикусу та загального стану порожнини рота, ніж наявність інших зубів.

Що таке зубний імплантат?

Зубний імплантат є штучним коренем, що вживлюється в щелепну кістку, який зазвичай має форму гвинта і виготовлений з титану. Виявили, що титан добре взаємодіє з кісткою, що означає, що кістка міцно зростається з поверхнею титану, і тому штучний корінь залишається міцно прикріпленим. У штучне коріння вживлюється зубна коронка, яка замінює відсутній зуб.

Зубний імплантат може бути встановлений для будь-якої людини з відсутніми зубами. Однак за умови, що порожнина рота здорова і про гігієну ротової порожнини піклуються і продовжуватимуть піклуватися. Перед встановленням імпланту слід подбати про ротову порожнину, чи немає запалення або чогось ще, що потрібно лікувати. Після встановлення зубного імплантату ви також повинні взяти на себе подальше спостереження та огляди.

Лікування зубних імплантатів

Зубний імплантат працює так само, як справжній зуб, тому з ним також слід поводитись як зі справжніми зубами. Варто інвестувати у лікування зубних імплантатів, щоб імплантат залишався у хорошому стані якомога довше. Його слід мити вранці та ввечері, а міжзубні проміжки щодня чистити зубною ниткою. Знімні протези спочатку знімають, а потім чистять щіткою. На потемніння зубних імплантатів можна вплинути, уникаючи напоїв та продуктів, які фарбують зуби (кава, кола, червоне вино, лакриця та лосось).

Після імплантації зубного імплантату необхідно контролювати стан імплантату та оточуючих його тканин і проводити огляд приблизно кожні шість місяців або рік. Таким чином можна зменшити запалення тканин, що оточують імплантат. Ці так звані під час профілактичних відвідувань ротова порожнина та зубний імплантат ретельно очищаються. При правильному та хорошому догляді зубний імплантат може прослужити довгий час і його більше не потрібно буде замінювати.

Зубний імплантат непомітно замінює справжній зуб

Зубний імплантат непомітно замінює відсутній зуб. Хоча отримання імплантату не зовсім безкоштовне, воно того варте. Зубний імплантат багатьом важливий як для прикусу, а й у естетики. Непотрібні проміжки у зубному ряду можуть викликати занепокоєння та знижувати самооцінку. Ви повинні замінити зубний імплантат відсутнього зуба і знову сміливо посміхатися!

Запишіться на прийом

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з Вами в найближчий час,
або запишіться на прийом за телефонами

+38 (067) 385-60-11