Найчастіше лікують шкідливі звички, що ведуть розвиток щелепних кісток і зубів у неправильному напрямку (наприклад, ссання пальців), усунення неправильних рухів губ і язика, які також негативно впливають, а також відхилень, які можна розпізнати по ранньому дитинстві, пізніше важко піддаються лікуванню або можуть бути вирішені лише хірургічним шляхом. Лікування можна розпочинати навіть у 4-річному віці, коли у дітей ще є молочні зуби.

У таких випадках розвиток можна спрямувати у правильне русло за допомогою знімних ортодонтичних апаратів або без них – вправи для м’язів ротової порожнини. Таким чином, можна уникнути необхідності серйознішого втручання або навіть операції помилкового затиску надалі.

Коли ми починаємо ортодонтичне лікування?

В цілому лікування більшості зубних відхилень варто починати в період перехідного прикусу, коли розвиток щелепної кістки дитини, що росте, і формування зубних рядів (до завершення росту) можна зробити регулярним при своєчасно розпочатому ортодонтичному лікуванні. У цьому віці ми можемо впливати на зростання щелепної кістки і зубів консервативним шляхом (не видаляючи зуби, що залишилися) за допомогою відносно простих апаратів, зазвичай знімних або наклеєних брекетів меншого розміру, і тримати їх під постійним контролем.

Надалі, з формуванням постійного прикусу, скупченість можна усунути лише шляхом видалення зуба чи зубів, а невідповідність між кістками нижньої та верхньої щелепи усунути лише поєднанням хірургічної операції на щелепи та ортодонтичного лікування.

Отже, вже в ранньому віці ми звертаємося до фахівця за порадою , чи необхідно ортодонтичне лікування і коли його починати. Це, звичайно, згідно з тим, що було описано вище, залежно від віку та аномалії, і в кожному випадку по-різному.

Запишіться на прийом

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з Вами в найближчий час,
або запишіться на прийом за телефонами

+38 (067) 385-60-11